» » Преображение Господа нашего Иисуса Христа

Преображение Господа нашего Иисуса Христа

Тропарь, глас 7:
Преобрази́лся еси́ на горе́, Христе́ Бо́же, / показа́вый ученико́м Твои́м сла́ву Твою́, / я́коже можа́ху, / да возсия́ет и нам, гре́шным, / свет Твой присносу́щный / моли́твами Богоро́дицы, // Светода́вче, сла́ва Тебе́.
Кондак, глас 7:
На горе́ преобрази́лся еси́, / и я́коже вмеща́ху ученицы́ Твои́, / сла́ву Твою́, Христе́ Бо́же, ви́деша, / да егда́ Тя у́зрят распина́ема, / страда́ние у́бо уразуме́ют во́льное, / ми́рове же пропове́дят, // я́ко Ты еси́ вои́стину О́тчее сия́ние.
Задостойник
Велича́й, душе́ моя́, / на Фаво́ре преобрази́вшагося Го́спода.
Рождество́ Твое́ нетле́нно яви́ся: / Бог из бо́ку Твое́ю про́йде, / я́ко Плотоно́сец яви́ся на земли́ / и с челове́ки поживе́. // Тя, Богоро́дице, тем вси велича́ем.
Величание
Велича́ем Тя,/ Жизнода́вче Христе́,/ и почита́ем пречи́стыя пло́ти Твоея́ // пресла́вное преображе́ние.

 

Всех вас, дорогие братья и сестры, поздравляем с Праздником Преображения Господня!
Этот день часто называют Праздником Явления Божественного Света. Всем молитвенно желаем озарения этим Божественным Фаворским Светом.
По традиции в храмах после Божественной литургии освящаются плоды. Настоятель храма протоиерей Михаил Подолей в своей проповеди к прихожанам сказал, что хотя сейчас мы освящаем не то, что вырастили сами на грядках и нивах и принесли в благословение первые плоды, молитва, которая совершается на освящение плодов, имеет и для нас важное значение, так как мы принимаем и вкушаем все эти плоды как Божественный Дар.